Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря30092020

Брой 187, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67595 BGN1 GBP = 2.16095 BGN1 CHF = 1.80827 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална Цвети Пиронкова се завръща в големия спорт

Цвети Пиронкова се завръща в големия спорт

Цвети Пиронкова се завръща в големия спорт

Най-успешната бъл­гар­ска тенисис­тка през пос­лед­ното десетилетие Цветана Пиров­кова ще се върне в големия спорт. Тя е в списъка за основ­ната схема стар­тиращия на 31 август US Open. 32-годишната плов­див­чанка, бивша номер 31 в света, не е играла от лятото на 2017 г. на “Уим­бъл­дън“, където загуби от Каролине Воз­няцки. След това тя лекуваше кон­тузия, а после роди. Заради това може да се въз­пол­зва от т.нар. “защитен ран­кинг“ — мяс­тото, което е заемала преди да излезе по май­чин­с­тво. И това е №123 в класацията на WTA.

Тази позиция вероятно ще ѝ? гаран­тира място в основ­ната схема на тур­нира от Големия шлем. На 11 март тази година Пирон­кова обяви, че се зав­ръща в тениса след раж­дането на сина си Алек­сан­дър. Плов­див­ч­ката, която игра полуфинал на „Уим­бъл­дън“ през 2010 г. и чет­вър­т­финал на „Ролан Гарос“ през 2016 г., е дос­тигала до осминафиналите на US Open през 2012 г. За пос­ледно тя учас­тва в Отк­ритото пър­вен­с­тво на САЩ през 2016 г., когато във втория кръг загуби от Йохана Конта.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Фермата на Ана от Болярово е действаща, но оставаме в черния списък

Чрез решение на Вър­хов­ния админис­т­ративен съд е отменена заповедта на Изпъл­нител­ния дирек­тор на ОДБХ — Ямбол за заличаване на живот­новъд­ния …

Прочети още:

Loading...