Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална Скандал: Висш чиновник взел 20 000 лева за месец

Скандал: Висш чиновник взел 20 000 лева за месец

Скандал: Висш чиновник взел 20 000 лева за месец

Парите на шефа на Комисията за регулиране на съобщенията са от заплата и бонус

Пред­седателят на Комисията за регулиране на съоб­щенията (КРС) Иван Димит­ров е взел близо 20 хил. лева зап­лата, плюс бонус, който сам си определил, в края на юли, съоб­щава Mediapool.

Става въп­рос за допъл­нител­ното въз­наг­раж­дение за пос­тиг­нати резул­тати, което е част от въз­наг­раж­денията в дър­жав­ната админис­т­рация. Мак­симумът му, определен в наредба, е 30 на сто от брут­ното въз­наг­раж­дение.

По думите на самия Димит­ров в КРС пропус­нали да си раз­дадат допъл­нително въз­наг­раж­дение за пър­вото тримесечие, но ком­пен­сирали през юли и за двете. Тогава всеки служител в КРС прак­тически получил бонус за половин година.

Той уточ­нява, че 6000 лева от сумата е зап­латата му, а останалата — допъл­нително въз­наг­раж­дение. Под­чер­тава, че през март и април дарявал голяма част от зап­латата си за борба с коронавируса. Шефът на КРС по закон се наз­начава от правител­с­т­вото.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...