Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Нинова към ГЕРБ: Оттеглете бюджета!

Нинова към ГЕРБ: Оттеглете бюджета!

Социалистите поискаха план за социална защита на хората, домакинствата и бизнеса при локдауна, който властта ще въведе

По време на вчераш­ното пленар­ното заседание лидерът на БСП Кор­нелия Нинова призова управ­ляващите да оттег­лят проекта си за бюджет, защото той е изгубил актуал­ност. Лидер­ката на БСП бе категорична: „Правител­с­т­вото продъл­жава да дейс­тва на прин­ципа „проба-грешка“ и след това все някой друг е виновен. Играят си политически игрички на гърба на народа. Нинова приведе аргументи. „Новите здравни мерки ще доведат до нов срив в икономиката и бед­ност за домакин­с­т­вата. Излизат много въп­роси, които въл­нуват хората – тези родители, които ще остават вкъщи, за да гледат децата си — как ще бъдат ком­пен­сирани, ако са си взели платен и неп­латен отпуск. Или мал­ките и сред­ните фирми, които ще зат­ворят – какво да правят, освен да обявяват фалити. Какво да правят близо 200 хиляди самоосигуряващи се лица“, посочи Кор­нелия Нинова.

Тя пред­ложи от името на БСП мерки: Здрав­ният план трябва да върви с икономически и социален план за под­помагане на хората, домакин­с­т­вата и биз­неса, който да влезе в актуализиран проект за бюджет. Пар­ламен­тар­ната група на „БСП за Бъл­гария“ пред­лага и лечението на деца до 14 години да е без­п­латно – за тях и за тех­ните семейс­тва. Това ще струва 130 млн. лв. от бюджета и ще е от особена важ­ност в условията на пан­демия.

България

Икономика

Loading...

Култура

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Гост-режисьор от Бродуей - Уест Хайлър

Софийс­ката опера и балет пред­с­тави за първи път в Бъл­гария през фев­руари миналата година мюзикъла „Шре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Алберт Попов с първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки за сезона в Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини, след като се класира 16-ти на слалома във Флахау (А…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие