Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря12082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65987 BGN1 GBP = 2.17694 BGN1 CHF = 1.82056 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Шумахер преместен спешно в болница в Париж

Шумахер преместен спешно в болница в Париж

Шумахер преместен спешно в болница в Париж

Намиращият се в кома автомобилен пилот Михаел Шумахер е премес­тен тайно в парижка клиника за провеж­дането на ново сек­ретно лечение. Новината най-напред съобщи вес­т­ник “Паризиен“, като уточ­нява, че приемането на Шумахер в бол­ницата е станало в понедел­ник. Става въп­рос за клиника “Жорж Пом­пиду“, където ще бъде проведена терапия за лечение на клетки на седем­к­рат­ния световен шам­пион във Фор­мула 1.

Град­с­ката медицин­ска служба на Париж отказа да даде как­вато и да е инфор­мация на запит­ване на аген­ция Франс Прес, но други източ­ници пот­вър­диха, че 50-годишният гер­манец е в хирур­гич­ното отделение на бол­ницата под кон­т­рола на извес­т­ния хирург д-р Филип Менаше, описан като “пионер в клетъч­ната хирур­гична процедура в противовес на коронар­ната сър­дечна недос­татъч­ност“.

Шумахер ще получи стволови клетки, за да придобие противовъз­палително въз­дейс­т­вие през цялата си сис­тема, пред­полага “Паризиен“. “Лечението вече е започ­нало и се очаква Шуми да напусне бол­ницата днес”, се казва още в статията, където авторът твърди, че звез­дата на Ферари вече е била под­лагана на операция там два пъти тази пролет.

При някои от предиш­ните си посещения в бол­ница „Жорж Пом­пиду“ леген­дата на Фор­мула 1 е бил тран­с­пор­тиран с хеликоп­тер, услуга пол­з­вана само от дър­жавни глави, лекували се в клиниката. Този път Михаел Шумахер е докаран с линейка от Женева. При прис­тигането носил­ката е била зак­рита от параван, за да не се вижда кой е прис­тиг­налият пациент.

Спор­тис­тът пос­т­рада през декем­ври 2013 година по време на ски-ваканция със семейс­т­вото си, когато удари главата си в камък и пораженията се оказаха жес­токи, въп­реки пред­паз­ната каска на главата му. Оттогава инфор­мацията за неговото със­тояние е доста оскъдна.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Пор­тал на два свята“ — Цари Мали град

Оперният фестивал се иткрива на 29 август с “Янините девет братя“

Софийс­ката опера и балет се готви за отк­риването на новия си фес­тивал „Порт…

Прочети още:

Loading...

Свят

Кървави сблъсъци в Беларус при протестите след изборите

Кър­вави сблъсъци в Беларус при протес­тите след изборите

Опозиционната лидерка Светлана Тихановска пристигна в Литва, след като е била задържана в в Минск за седем часа

Най-малко един човек е загина…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...