Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Владимир Путин: Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта

Владимир Путин: Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта

Владимир Путин: Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта

Русия ще подаде жалба в съда в Лозана, заяви руският президент

Президен­тът на Русия Владимир Путин заяви, че решението на Светов­ната антидопин­гова аген­ция противоречи на олим­пийс­ката харта и поради тази причина Русия ще подаде жалба в съда, съобщи БНР. В понедел­ник Изпъл­комът на УАДА единодушно взе решение да извади рус­ките спор­тисти от големи меж­дународни със­тезания за срок от четири години заради манипулации рус­ката антидопин­гова аген­ция. “Решението на УАДА противоречи на олим­пийс­ката харта и имаме всички основания да подадем жалба в КАС (Спор­т­ния арбит­ражен съд в Лозана). Има и други съоб­ражения, но е нужно всичко да бъде анализирано от специалисти и юристи“, комен­тира Путин.

Президен­тът на Русия счита, че рус­ките спор­тисти трябва да се със­тезават на големите меж­дународни със­тезания под национал­ния флаг, тъй като УАДА няма претен­ции към Олим­пийс­кия комитет на Русия. “Докол­кото раз­бирам УАДА няма претен­ции към рус­кия олим­пийски комитет и при това положение, страната трябва да учас­тва под национал­ния флаг. Такава е олим­пийс­ката харта. По мое мнение всяко наказание трябва да бъде налагано индивидуално. Наказанията не може да имат колек­тивен харак­тер и да се налагат на хора, които нямат нарушения“, каза още рус­кият президент.

Премиерът на Русия Дмит­рий Мед­ведев също се изказа остро срещу решението на Светов­ната антидопин­гова аген­ция (УАДА) да накаже страната с изваж­дане от всички меж­дународни спор­тни събития през след­ващите четири години заради нарушения на рус­ката антидопин­гова лаборатория (РУСАДА). “Това е продъл­жение на една антируска истерия, която вече става хронична“, заяви Мед­ведев, цитиран от светов­ните осведомителни аген­ции.

“Имаме проб­лем с допинга и това е недопус­тимо. Трябва да пред­п­риемем по-твърди мерки за борба с този проб­лем и хората, които взимат решения за взимането на такива суб­с­тан­ции. Допус­нахме грешка, но да не би другите страни да са без­г­решни?“, комен­тира Мед­ведев в ежегод­ното си телевизионно интервю със зрител­ски въп­роси.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Свят

Уволнили Христо Марашлиев заради „неправилно дишане“

Увол­нили Христо Мараш­лиев заради „неп­равилно дишане“

Директорът на школата Пауло Кардозо е една „португалска еднодневка“ на „Армията“, заяви бившият треньор на ЦСКА

Христо Мараш­лиев беше увол­нен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие