Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Успехът на родния тим над Великобритания попадна в любопитна класация за ATP Къп

Успехът на родния тим над Великобритания попадна в любопитна класация за ATP Къп

Успехът на родния тим над Великобритания попадна в любопитна класация за ATP Къп

Победата на Бъл­гария над Великоб­ритания в групите на ATP Къп бе една от най-големите изненади на тур­нира и несъм­нено изк­лючително емоционален момент за нашите национали. Всичко прог­нози в този момент бяха за успех на британ­ците, тъй като тан­демът Мъри/Солзбъри бе с една от най-впечатляващите визитки в над­п­реварата – Джейми е бивш №1 с титли от Шлема, докато Джо също е част от елита на Тура. Срещу тях обаче на корта с много страст и енер­гия излязоха Димит­ров и Алек­сан­дър Лазаров, който пос­тиг­наха немис­лимото и триум­фираха след два спасени мач­бола в шам­пион­с­кия тайб­рек и успех с 11:9 в него.

Съв­сем раз­бираемо пос­ледва необуз­дана радост от страна на нашата двойка, а много бързо при тях на корта вече бяха и останалите им съот­бор­ници – Димитър Куз­манов, Адриан Анд­реев и Алек­сан­дър Дон­ски. Часът бе почти 3 сут­ринта и щас­т­ливите моменти продъл­жиха с помощта на стотиците бъл­гари по трибуните – по време на интер­вюто след двубоя в очите на със­тезателите в отбора ни се появиха и сълзи.

Еуфорията от този момент напълно раз­бираемо попадна сред най-вълнуващите реак­ции в тур­нира. Tennis TV нап­рави класация, в която бъл­гар­с­ката радост бе една от номинациите, редом със сръб­с­ката след финала, тан­ците на Де Минор и Надал, поз­д­равът между Оже-Алиасим и Шаповалов, както и триум­фал­ният момент на авс­т­ралий­ците в сблъсъка с Великоб­ритания.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...