Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Американец се пуска за България на Мондиал

Американец се пуска за България на Мондиал

Шам­пионът на Бъл­гария Лари Луполоувър придоби правото да учас­тва на светов­ното пър­вен­с­тво по фигурно пър­заляне в Мон­реал (Канада), което ще се проведе от 16 до 22 март. Луполоувър спечели злат­ния медал при мъжете на меж­дународ­ния тур­нир по фигурно пър­заляне в Отопени (Румъния) със сбор от 202.98 точки, с което придоби право на учас­тие на Мон­диала при мъжете.

Лари Луполоувър е американ­ски граж­данин и тренира при глав­ния треньор на кънки клуб “Албена Денкова/Максим Стависки“ Анд­рей Лутай от една година. Със­тезава се от името на Бъл­гария с раз­решение на Меж­дународ­ната федерация по кънки. Така в Мон­реал Бъл­гария ще бъде пред­с­тавена от Алек­сан­дра Фей­гин при жените и Лари Луполоувър при мъжете. В пос­лед­ните 10 години Бъл­гария нямаше пред­с­тавител на световно пър­вен­с­тво при мъжете.

За пос­ледно на шам­пионат на планетата учас­тва Георги Кен­чадзе — в Торино (Италия) през 2010 година. Тогава той се нареди на 40-о място от 46 учас­т­ници в крат­ната прог­рама и отпадна от над­п­реварата, тъй като според рег­ламента за вол­ната се класират само пър­вите 24 фигуристи.

Лари Луполоувър, Алек­сан­дра Фей­гин и тан­цовата двойка Мина Здрав­кова и Крис­тофър Дей­вис ще учас­т­ват на шам­пионата на Европа по фигурно пър­заляне, който започва днес в Грац (Авс­т­рия).

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...