Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Гришо ще играе срещу 22-годишен американец във втория кръг

Гришо ще играе срещу 22-годишен американец във втория кръг

Гришо ще играе срещу 22-годишен американец във втория кръг

Световният №1 полетя в Австралия

Мачът на Григор Димит­ров с Томи Пол от втория кръг на Australian Open ще се играе в ран­ните часове днес. Двубоят между бъл­гарина и 22-годишния американец ще бъде трети в прог­рамата на “Мар­гарет Корт Арена“, обявиха организаторите на пър­вия за годината тур­нир от Големия шлем. Мачовете ще започ­нат в 2 часа бъл­гар­ско време днес със срещата Наоми Осака — Сай­сай Джън, а после играят Каролин Вож­няцки и Даяна Яст­рем­ска. Вед­нага след тях на корта ще излязат Гришо и Томи Пол, което се очаква да бъде около 5:30 часа бъл­гар­ско време. Въз­можно е началото да е около 6 часа в зависимост от продъл­жител­ността на пър­вите две срещи на “Мар­гарет Корт Арена“.

Това ще бъде първи двубой на Григор срещу Томи Пол, който е на 80-ото място в светов­ната ран­г­листа. На старта в Мел­бърн 22-годишният американец елиминира Леонардо Майер от Аржен­тина — 4:6, 6:4, 6:4, 6:4. За Пол това е първа победа в мач от основ­ната схема на тур­нир от Големия шлем.

Стан Вав­ринка се класира за втория кръг на Australian Open, пос­тигайки победа в мач №200 в тур­нирите от Големия шлем. Шам­пионът в Мел­бърн от 2014 г. елиминира Дамир Джум­хур след 7:5, 6:7(4), 6:4, 6:4. Вав­ринка ще играе срещу Миомир Кец­манович или Анд­реа Сепи във втория кръг.

В друг мач Карен Хачанов осъщес­тви обрат над 196-ия в света Марио Вилейя (Испания) — 4:6, 6:4, 7:6(4), 6:3. 23-годишният рус­нак се наложи за близо три часа игра, реализирайки 10 аса, печелейки 81% от точ­ките на първи сер­вис, както и 71% на втори начален удар. Във втори кръг Хачанов ще играе срещу Микаел Имер (21-годишен швед), който отс­т­рани Ясутака Учияма.

Финалис­тът на Australian Open от 2018 година Марин Чилич нямаше проб­леми на старта. 31-годишният хър­ватин отвя с 6:3, 6:2, 6:4 Корен­тен Муте (20-годишен фран­цузин). След­ващият мач на Чилич ще бъде срещу друг фран­цузин — Беноа Пер, който елиминира Седрик-Марсел Щебе — 6:4, 3:6, 6:3, 6:7(2), 6:0.

Светов­ният №1 Рафаел Надал пос­тигна категорична победа с 3:0 сета над Уго Делиен и се класира за втория кръг на тур­нира. При зав­ръщането си на “Род Лей­вър Арена“ испанецът над­деля срещу 26-годишния боливиец с 6:2, 6:3, 6:0 за малко над два часа. Това беше 62-рата победа за Рафа на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия по тенис.

“Рад­вам се за позитив­ния старт. Винаги е хубаво, когато можеш да спечелиш в три сета. Радос­тен съм, че се завър­нах тук“, комен­тира Надал вед­нага след победата над Делиен.

“Нямах много време за под­готовка. Завър­ших ATP Къп и започ­нах вед­нага това много авторитетно със­тезание“, добави Матадора, който е шам­пион на Australian Open от 2009 г. След­ващият съпер­ник на Надал в Мел­бърн ще бъде Федерико Дел­бонис или Жоао Соуса.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...