Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб08082020

Брой 149, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65147 BGN1 GBP = 2.17235 BGN1 CHF = 1.81785 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Ботев (Пд) стигна до бараж за Лига Европа

Ботев (Пд) стигна до бараж за Лига Европа

Ботев (Пд) стигна до бараж за Лига Европа

Антонио Вутов донесе победата за “канарчетата“ срещу Черно море, които играха с голяма част от юноши

Ботев (Пд) победи минимално с 1:0 при гос­туването си на Черно море и се класира на бараж за Лига Европа. Антонио Вутов (54) вкара много красив победен гол за “канар­четата“ на стадион “Тича“ във вапна, а двубоят бе финал за сед­мото място в край­ното класиране на efbet Лига, което дава право на учас­тие в мач срещу третия в пър­вата шес­тица за определяне на пос­лед­ния бъл­гар­ски учас­т­ник в евротур­нирите.

И двата отбора не бяха водени от своите нас­тав­ници. Илиан Илиев е болен, а Ферарио Спасов е наказан и няма да седи на резер­в­ната скамейка. Домакините играха с доста юноши, след като заради заразата от коронавирус не могат да изпол­з­ват повечето от титулярите си. Положението в Черно море стана още по-тежко, след като Исмаил Иса и Хан­такиас също дадоха положителни проби.

След почив­ката по-опитните фут­болисти на “канар­четата“ успяха да поведат с гол на Антонио Вутов, който в 54-ата минута шутира с всичка сила от ъгъла на наказател­ното поле и не остави никакви шан­сове на Мит­рович. “Моряците“ можеха да израв­нят в 79-ата минута, когато Денис­лав Ангелов изведе Курьор, който преодоля вратаря Геор­гиев, но Филипов изби топ­ката на гол­линията. Секудни след това Янко Геор­гиев спаси удар на Курьор от непос­ред­с­т­вена близост.

Героят за Ботев (Пд) Антонио Вутов призна след срещата, че младите мом­чета на „моряците“ са играли добре в отсъс­т­вието на много титуляри заради положителни проби за COVID-19. “Получи се един тежък мач. Видяхте младите мом­чета на Черно море се бяха приб­рали. Трудно успяхме да победим, но за наше щас­тие успяхме. Винаги има какво да се подоб­рявам. Щас­т­лив към, че с моите голове продъл­жаваме да побеж­даваме. Пър­вите месеци имах проб­леми с кон­тузии. Сега с течение на времето сме 12, 13 професионалисти, другите мом­чета са юноши. Влизаме във форма“, сподели Вутов.

“Нашето ръковод­с­тво е взело всички мерки, но всичко може да се случи. Искам да адмирирам отбора на Черно море, защото с тези млади мом­чета играха и се пред­с­тавиха добре в мача. Нямам пред­почитания за след­ващия съпер­ник. Важ­ното е да се въз­с­тановим. Който и да е, трябва да се справим. Всички отбори след Лудогорец сме от една черга“, завърши Вутов.

Икономика

БАБХ проверява сиренето и кашкавала в търговските вериги

БАБХ проверява сиренето и каш­кавала в тър­гов­с­ките вериги

Има свръх производство на сурово мляко в Европа, което ще наложи прилагането на регулации

Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните, Коми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Япония почете с минута мълчание жертвите в Хирошима преди 75 г.

Япония почете с минута мъл­чание жер­т­вите в Хирошима преди 75 г.

Атомната бомба на САЩ унищожава тогава 140 000 души

Япония почете на 6 август с минута мъл­чание паметта на жер­т­вите от американ­с­ката атомна б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...