Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб08082020

Брой 149, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65147 BGN1 GBP = 2.17235 BGN1 CHF = 1.81785 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Славия ликува срещу Лудогорец и се класира на бараж за Лига Европа

Славия ликува срещу Лудогорец и се класира на бараж за Лига Европа

Славия ликува срещу Лудогорец и се класира на бараж за Лига Европа

Шампионите от Разград допуснаха първа загуба в първенството

Славия над­деля с 3:1 у дома срещу Лудогорец, нанасяйки първа и един­с­т­вена загуба на шам­пионите за сезона. В същото време Лев­ски загуби с 1:2 от Локомотив (Плов­див) и “белите“ завър­шиха на третото място в край­ното класиране, изп­ревар­вайки “сините“. За тима на Златомир Загор­чич пред­с­тои бараж за Лига Европа. Славия ще спори с Ботев (Плов­див) — на 19 юли (неделя) от 20:15 часа на стадиона в столич­ния квар­тал “Овча купел“.

Точни за слад­ката победа над Лудогорец бяха Филип Кръс­тев, Христо Попадийн и Радос­лав Кирилов. Почет­ното попадение за “орлите“ вкара Дан Битон. Треньорът на шам­пионите Павел Върба нап­рави доста промени в със­тава си, давайки шанс на фут­болисти, които по-рядко играеха през сезона. “Белите“ обаче ги надиг­раха и зас­лужено победиха.

Спечелилият деветата поредна шам­пион­ска титла Лудогорец не успя да пос­тигне още една от целите си — да завърши сезона без загуба. “Орлите“ останаха само на една среща от рекорда на ЦСКА за мачове без загуба в род­ния елит — 36. Раз­г­рад­чани записаха 35 срещи преди поражението от “белите“.

“Не сме още в Европа. Имаме бараж срещу Ботев (Плов­див) на нашия стадион. Дано да бием, ще се получи нещо страхотно за нас. Много беше важна да спечелим мача днес. Сега мис­лим само за Ботев. Имаше си много фак­тори за сил­ното ни пред­с­тавяне. Лудогорец излезе със със­тав, който никога не е играл заедно този сезон. Те не бяха ориен­тирани. Ние имахме нас­т­роение, самочув­с­т­вие. Вкарахме красиви голове, хубави ком­бинации. Мис­лим за бараж­ния мач. В Славия си работим с бъл­гарите. Не искаме да ги товарим с идеята за победа за всяка цена. Когато те имат самочув­с­т­вие, нещата ще стават по-добре. Ботев са сериозен против­ник. Дано къс­метът е на наша страна. Ние тренираме много здраво. Зас­лужихме да победим“, заяви нас­тав­никът на Славия Златомир Загор­чич пред Диема Спорт.

Треньорът на Лудогорец Павел Върба остана много недоволен и видимо ядосан след загубата с 1:3 от Славия. “Излишно е да комен­тирам. Пър­вото полув­реме играхме много слабо. Някои играчи само присъс­т­ваха на терена. Оставихме някои фут­болисти да се изявят, но тези, които получиха шанс на моменти драз­неха с играта си. Това е добре за мен и вече знам кои играчи дават всичко за Лудогорец“, обяви Върба пред Диема Спорт след срещата.

“Имаме фут­болисти, които нямат място в Лудогорец. Няма да каз­вам имена. Ние ще си решим проб­лемите. Не дой­дохме с оптимал­ния си със­тав. Но това не е оправ­дание. Не трябва да се оправ­даваме с това, че сме шам­пиони и вече праз­нувахме. Мога да кажа, че играчи като Битон се пред­с­тавиха добре. Иван Йор­данов също влезе с желание. Някои хора отбиваха номера“, продължи ядосаният треньор на Лудогорец.

Икономика

БАБХ проверява сиренето и кашкавала в търговските вериги

БАБХ проверява сиренето и каш­кавала в тър­гов­с­ките вериги

Има свръх производство на сурово мляко в Европа, което ще наложи прилагането на регулации

Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните, Коми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Япония почете с минута мълчание жертвите в Хирошима преди 75 г.

Япония почете с минута мъл­чание жер­т­вите в Хирошима преди 75 г.

Атомната бомба на САЩ унищожава тогава 140 000 души

Япония почете на 6 август с минута мъл­чание паметта на жер­т­вите от американ­с­ката атомна б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...