Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря30092020

Брой 187, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67595 BGN1 GBP = 2.16095 BGN1 CHF = 1.80827 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) За първи от 1923 г. дадоха две дузпи в мач от плейофите

За първи от 1923 г. дадоха две дузпи в мач от плейофите

Мон­реал Каней­диънс записа успех с 3:2 след продъл­жение над Пит­с­бърг Пин­гуинс в първи двубой от пред­варител­ния кръг на плейофите на НХЛ. Играе се до три победи от пет мача. Сезонът в най-силното хокейно пър­вен­с­тво се под­нови след близо пет­месечно прекъс­ване и още пър­вият ден донесе исторически момент. На мача между Мон­реал и Пит­с­бърг се случи нещо, което не се помни от близо един век. За първи път от 1923 г. в плейофен мач бяха дадени две дузпи. Първо Конър Шиъри имаше шанс да донесе победата на „пин­г­вините“ с точно изпъл­нение на наказателен удар 3:03 минути преди края на редов­ното време, но пропусна. След това Джонатан Друан се издъни при дузпа за Каней­диънс в продъл­жението.

Един­с­т­веният друг случай, в който в плейофен мач от НХЛ са свирени повече от една дузпа, е във финал­ната серия през 1923 г. Тогава в пър­вия двубой между Отава Сенатърс и Едмън­тън Ескимос са отсъдени три наказателни удара, като нито един от тях не е реализиран.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Фермата на Ана от Болярово е действаща, но оставаме в черния списък

Чрез решение на Вър­хов­ния админис­т­ративен съд е отменена заповедта на Изпъл­нител­ния дирек­тор на ОДБХ — Ямбол за заличаване на живот­новъд­ния …

Прочети още:

Loading...