Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 116, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА 1948 унижи Славия

ЦСКА 1948 унижи Славия

ЦСКА 1948 унижи Славия

“Чер­вените“ победиха с 5:1, Мар­тин Кам­буров с нови два гола, делят го девет попадения от рекорда на Петър Жеков

ЦСКА 1948 унижи Славия и над­деля с 5:1 в двубоя помежду им от 10-ия кръг на Първа лига. Мар­тин Кам­буров (33,53-дузпа) наниза два гола във вратата на Георги Пет­ков и вече имам 244 попадения в елита. До израняването на рекорда на Петър Жеков (253) го делят 9 гола. Ангел Бас­тунов (65,81) също се отчете с два гола, след като замени опит­ния нападател, а един добави Васил Шопов (43). За Славия точен бе Емил Стоев (49).

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков бе доволен от играта на младите фут­болисти. “Не очак­ваме само категорични победи. Мом­четата показ­ват уникално пос­тоян­с­тво, във всеки мач дават 100 %, играят с агресия, с правилно движение по терена и с добра преса“, комен­тира Балъков.

“Хубавото е, че младите влизат в час така да се каже, Бас­тунов показа, че е готов с тези два гола, играем мач за мач. Видяхте как Черно море показа харак­тер с 10 души срещу Лев­ски. Ще бъде интересно гос­туването ни във Варна в след­ващия кръг, два отбора с офан­зивен фут­бол, дано зарад­ваме феновете на стадиона и тези пред телевизорите“, добави Балъков.

Нас­тав­никът на Славия — Алек­сан­дър Тар­ханов, обясни загубата с отсъс­т­вието на двама основни фут­болисти. “За една сед­мица играем трети мач. Това е едната страна. Знаете и, че при нас дойде коронавирусът. Лиши ни от двама играчи, съз­даде се нап­режение. Това не може да не се отрази. Но за този резул­тат не е само това причината“, заяви Тар­ханов.

“Отсъс­т­ват и двама от основ­ните играчи — Карабельов и Филип Кръс­тев, и ми се налага да променям неп­рекъс­нато, което е много неп­риятно за един треньор. И третото — много грешки по време на играта от всички фут­болисти. Пър­вото полув­реме играта ми хареса, имаше взаим­ност в атаките. След това вкарахме гол, което ми даде малка надежда. Индивидуал­ните грешки обаче продъл­жиха и една от тях доведе и до дуз­пата. Три гола с глава е прекалено много за един фут­болен мач, но Славия ги получи. И аз не мога да си обясня защо се получи този спад. Отдавам го на непос­тоян­ност в играта на отделни играчи. Ние показахме как не трябва да се играе в защита и не случайно получихме тол­кова голове. След това прибег­нах към „младите“ смени, за да се каляват“, допълни Тар­ханов.

България

Икономика

Далавера за 630 млн. лева за празни и тревясали язовири

Далавера за 630 млн. лева за празни и тревясали язовири

Правителството на Бойко Борисов ремонтирало водоеми за пет пъти по-скъпо от пазарните цени

Язовири са били ремон­тирани пет пъти по-скъпо от п…

Прочети още:

Loading...

Култура

Последната творба на Светлин Русев

Днес показ­ват за първи път Пос­лед­ната, недовър­шена творба на акад. Свет­лин Русев — “Следи върху камък“, показаха за първи път в род­ния му гр…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие