Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб28112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Треньорът на Левски хвърли оставка в ефир след загубата от Черно море

Треньорът на Левски хвърли оставка в ефир след загубата от Черно море

Треньорът на Левски хвърли оставка в ефир след загубата от Черно море

Не искам да се занимавам с тъпи интриги, футболът е за мъже и с това трябва да приключим, заяви Георги Тодоров

Треньорът на Лев­ски Георги Тодоров хвърли оставка в ефир след загубата с 1:2 от Черно море в десетия кръг на Първа лига . „Сините“ допус­наха обрат срещу десет от Черно море. Мар­тин Рай­нов (20) даде аванс на домакините, а в края на полув­ремето Илиан Илиев-младши бе изгонен с втори жълт и чер­вен кар­тон. С човек по-малко „моряците“ израв­ниха чрез Матиас Курьор (55), а след това стиг­наха и до пълен обрат с гола на Васил Панайотов (69). Това е първи успех за тима от Варна на “Герена“ за пър­вен­с­тво от 62 години насам. В края на срещата от трибуните на “Георги Аспарухов“ се чуха скан­дирания за оставка.

“Феновете ще получат моята оставка. Четири месеца знам през какво минах. Лесно е да се говори отс­т­рани. Когато се печеш на това място и гледаш греш­ките им, трябва да се отнасяш внимателно, защото са млади фут­болисти и трябва да ги запазиш. Вече ми омръзна. Срещу Славия зас­лужавахме да вземем точка. Сега Черно море спечели мача през втората част. Греш­ките на играчите са причината за остав­ката. Още от пър­вия двубой се започна. Когато не си вземеш поука, става малко глуповато“, заяви Тодоров .

“Причина за загубата е неопит­ността, младостта и несигур­ността. Изиг­рахме добро първо полув­реме, но не успяхме да удвоим резул­тата. Всеки мач едно и също. Една и съща грешка. Уморих се. Хората са прави да искат оставка и да питат няма ли бекове в Бъл­гария. Няма, за съжаление. Нямаме въз­мож­ност да си поз­волим нещо по-добро. Това го имаме. Глупави грешки. От Славия загубихме по същия начин. Вместо с човек повече да ги натис­нем и да отбележим гол, ние допус­нахме грешки. Половината започ­наха да треперят. Лев­ски е много висока топка за някои фут­болис­тите чисто психологически“, добави специалис­тът.

Георги Тодоров нап­рави и скан­дално раз­к­ритие за обвинения за манипулиране на мачове — заради “някакви коефициенти е каз­вал на фут­болист да играе по раз­личен начин“. Специалис­тът обаче не назова кон­к­ретни имена. “Писаха, че не съм пус­кал играч, а той по това време беше в Сър­бия или заради някакви коефициенти съм каз­вал на фут­болист да играе по раз­личен начин. Ако някой ми доведе фут­болист, който да каже, че съм го карал да прави това, ще се откажа вед­нага от професията. Не искам да се занимавам с тъпи инт­риги. Фут­болът е за мъже и с това трябва да прик­лючим. Кой ще ме замести? Това ще е решение на соб­с­т­вениците, а не мое“, допълни Тодоров.

Изпъл­нител­ният дирек­тор на Лев­ски Павел Колев не бе чул за подадената оставка от треньора Георги Тодоров. “Аз не знам да има оставка. Ще се съберем Управител­ният съвет и ще говорим по въп­роса. Няма да комен­тирам под влияние на адреналин. Ще прес­пим и ще мис­лим. Пред­полагам, че и Наско Сираков трябва да вземе отношение, той трябва да вземе решението. Нямам желание да си споделям мнението по въп­роса какво се случва на терена. Не е умес­тно. Хората са изнер­вени, дос­татъчно дават за клуба през сед­миците и месеците. Отборът не се отп­лаща поне като желание. Изиг­рахме прилично първо полув­реме, а през второто поред­ният сценарий на абсурда, не мога да си обясня“, каза Колев.

“Не мога да комен­тирам какво е казал Георги Тодоров. Няма как кризата да не дава отражение, но трябва да попитате фут­болис­тите. Лев­ски много пъти в историята си е имал периоди, в които не е бил в цветущо със­тояние, а е пос­тигал убедителни победи. Не знам да има кон­ф­ликт между треньор и фут­болисти. Не мисля, че са ескалирали нещата дотам. По-далеч съм от отбора, но не мисля, че има такъв кон­ф­ликт. Аз ще ви кажа моето мнение. Смятам, че като треньор на Лев­ски трябва да защитаваш играчите във всяка ситуация и да можеш да поемеш отговор­ност. Не съм съг­ласен с Тодоров“, добави Колев.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Loading...