Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед17012021

Брой 10, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кариана прекратява участието си във Втора лига

Кариана прекратява участието си във Втора лига

Кариана прекратява участието си във Втора лига

Тимът от Ерден е водач в класирането, но от 1 януари футболистите са свободни да си търсят други отбори

От Кариана (Ерден) официално обявиха, че отборът ще преус­танови учас­тието си в пър­вен­с­т­вото на Втора лига. “Казаха ни, че от 1 януари няма да има мъжки тим и всички сме свободни да си тър­сим нови отбори. Жалко, наис­тина, но такива са реал­нос­тите. Беше ми трудно да мотивирам мом­четата, но се показаха като истин­ски мъже и спечелихме домакин­с­ката среща със Струм­ска слава (2:1). Остава ни още един мач до края на годината, срещу Хебър на 11 декем­ври на наш терен, който трябва да изиг­раем така, както можем и да си тръг­нем с гордо вдиг­нати глави“, каза нас­тав­никът на тима от Ерден Веселин Великов.

Според неофициална инфор­мация основ­ната причина за раз­пус­кането на Кариана е здравето на соб­с­т­веника на клуба Милан Йосифов. Босът е в тежко със­тояние и няма въз­мож­ност да издържа отбора.

Кариана записа нова победа във Втора лига и се изкачи отново на върха в класирането, след като успя да се наложи с 2:1 като домакин над Струм­ска слава в мач от 15-ия кръг на фут­бол­ното пър­вен­с­тво. Така отборът на Кариана пос­тиг­наха своята девети успех.

Доб­ру­джа изненада и победи Хебър (Пазар­джик) в друг мач от кръга. Домакините от Доб­рич се наложиха с 2:1, като и трите попадения пад­наха през пър­вата част. Автогол на Ивайло Тодоров (15) и невероятно попадение на Иван Цачев (41) бяха дос­татъчни, за да донесат трите точки на Доб­ру­джа. Тодор Чавор­ски пък бе точен за гос­тите в 18-ата минута. В края на пър­вото полув­реме фут­болис­тите на Хебър имаха претен­ции за дузпа. В пър­вия момент не пос­ледва сиг­нал за нарушение, като съдията посочи да се изпълни ъглов удар. Няколко секунди по-късно обаче реферът Михаел Пав­лов промени решението си и посочи бялата точка, но след кон­сул­тация със странич­ния съдия отново отсъди кор­нер.

В друг двубой от кръга Спор­тист (Своге) разби с 5:1 Сеп­тем­ври (София) на стадиона в града на шоколадите. Хет­трик в мрежата на столичани записа бив­шият нападател на ЦСКА Григор Долап­чиев.

Други резул­тати: Локомотив (София) — Сеп­тем­ври (Симитли) 2:0, Неф­тохимик (Бур­гас) — Созопол 0:1 и Миньор (Пер­ник) — Янтра (Габ­рово) 2:0.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров казва: Хората искат да бъдат щас­т­ливи в едно нещас­т­ливо време. Кирил Ефремов, Рада Кай­рякова и Сил­вия Лул…

Прочети още:

Loading...

Свят

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Може да му забранят да кандидатства отново за публична длъжност

Камарата на пред­с­тавителите на САЩ гласува президен­тът Доналд Тръмп за втори …

Прочети още:

Loading...

Земеделие