Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Вратар спаси Славия от загуба

Вратар спаси Славия от загуба

Славия и Мон­тана завър­шиха 1:1 в пър­вия им плейофен мач от Първа лига. Двата тима са във втората група на втората осмица и се борят за оцеляване в елита. В нея са още Ботев (Враца) и Етър, като врачани победиха с 2:0 “болярите“.

По рег­ламент пър­вият отбор в групата се спасява дирек­тно, вторият играе бараж с третия от Втора лига, а пос­лед­ните два изпадат. В момента лидер е Ботев (Враца) с 25 точки, Славия има 24, Етър е с 22, а Мон­тана с 21. В чет­вър­тък (6 май) са след­ващите два мача от групата: Мон­тана — Етър (от 17,30 часа) и Славия — Ботев (Вр) (от 19,45 часа).

Мачът на стадиона в “Овча купел“ стар­тира лошо за “белите“. Капитанът Анд­реа Хрис­тов си вкара автогол в 10-ата минута, засичайки топ­ката в греш­ната врата след цен­т­риране на Toни Тасев, който беше най-активният в със­тава на гос­тите.

В добавеното време на пър­вата част Георги Въл­чев изравни. Той засече от въз­духа цен­т­риране на Михаил Алек­сан­д­ров, топ­ката тупна, а Благой Макен­джиев помисли, че ще излезе в аут, но тя се отби в дяс­ната му греда и влетя в мрежата му — 1:1.

След почив­ката гос­тите от Мон­тана имаха няколко голови ситуации, но с отлич­ните си намеси младият вратар на Славия Светос­лав Вуцов спаси тима си от поражение.

България

Икономика

Култура

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...