Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 146, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Футболист на ЦСКА ще играе на Копа Америка

Футболист на ЦСКА ще играе на Копа Америка

Нападателят на ЦСКА Жорди Кай­седо попадна сред изб­раниците на треньора на Еквадор Гус­таво Алфаро за Копа Америка. Специалис­тът включи играча на “чер­вените“ в списъка си от 28 фут­болисти, на които ще раз­чита в кон­тинен­тал­ния фут­болен тур­нир. Кай­седо взе учас­тие и в пос­лед­ните две световни квалификации в зона Южна Америка — загубите с 0:2 от Бразилия и 1:2 от Перу.

Копа Америка трябва да започне в неделя с мача между Бразилия и Венецуела на стадион “Мане Гаринча“ в столицата Бразилия. Дали тур­нир обаче наис­тина ще има — ще стане ясно окон­чателно днес, когато по казуса ще се произ­несе Вър­хов­ният съд в Бразилия.

Бразил­ците не са съг­ласни с решението на президента Жаир Бол­сонаро да пред­ложи домакин­с­тво на тур­нира на фона на многото новозаразени с коронавирус в страната.

ЦСКА се събира утре за началото на лят­ната си под­готовка. Уикен­дът обаче е определен за фун­к­ционални изс­лед­вания на играчите, а от понедел­ник ще се започне с интен­зив­ните тренировъчни занимания, съоб­щиха “чер­вените“ в сайта си.

Пър­вият етап от под­готов­ката ще протече на клуб­ната база „Пан­чарево“. На бъл­гар­ска земя ще се със­тои най-вероятно една кон­т­рола. “От 25 юни “армей­ците“ заминават на двусед­мичен лагер в Авс­т­рия, където са пред­видени нови четири проверки. Засега са пот­вър­дени срещите с нем­с­кия Вер­дер и гръц­кия шам­пион Олим­пиакос. В момента се водят преговори за още два спаринга със силни съпер­ници. Тепърва пред­с­тоят новини и раз­витие по селек­цията, по която усилено се работи. От пър­вия ден с тима започва новото попъл­нение Йоан Баи“, съоб­щават от клуба.

България

Икономика

Култура

Брамс и Менделсон звучат в Борисовата градина

Брамс и Менделсон звучат в Борисовата градина

Кон­церт за цигулка на Йоханес Брамс и Шот­лан­д­ска сим­фония на Феликс Мен­дел­сон — Бар­толди ще звучат в Парк-театър “Борисова градина“ на 29 юл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Поземлена реформа и край на дивия капитализъм с наддаването при рентите!

Поземлена реформа и край на дивия капитализъм с наддаването при рентите!

Може да изг­лежда революционно, но е изк­лючително наложително на този етап от раз­витието на земеделието те да се случат, казва фер­мерът Борис…

Прочети още:

Loading...