Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Светослав Вуцов: Брат ми Иван е „виновникът“ да съм от ЦСКА

Светослав Вуцов: Брат ми Иван е „виновникът“ да съм от ЦСКА

Светослав Вуцов: Брат ми Иван е „виновникът“ да съм от ЦСКА

През 2009 година увол­ниха баща ми от Лев­ски, а мен ме заведоха на двубоя на „армей­ците“ с Динамо (Мос­ква), пуб­ликата на „чер­вените“ ме грабна, раз­кри вратарят на Славия

Най-добрият млад вратар в Бъл­гария в момента Светос­лав Вуцов гос­тува в студиото на БЛИЦ TV. Роденият на 9 юли 2002 година талант се доказва все повече и повече с екипа на Славия. Светос­лав нап­рави две интересни раз­к­рития — как е спасил дуз­пата на Греъм Кери и защо е станал цесекар, макар че е от голяма лев­с­кар­ска фамилия.

- Пред­с­тави се силно срещу ЦСКА при равен­с­т­вото 1:1 на “Армията“ и доста хора оцениха качес­т­вата ти, имаше отз­вук даже и в чуж­дата преса за доб­рите ти изяви. В момента чув­с­т­ваш ли се герой?

- Реално не се чув­с­т­вам герой. Целият отбор нап­рави добър мач. Всеки се раз­даде на мак­симум и зас­лужено спечелихме точ­ката.

- Искам да те върна към дуз­пата на Греъм Кери, която спаси. Усети ли ъгъла, в който той ще бие?

- Греъм Кери преди година и половина игра мач срещу Лев­ски и изпълни дузпа в същия ъгъл. Бях гледал мача и бях запом­нил, че бие там. Пос­лушах моя колега Георги Пет­ков и треньора на вратарите Радо Станев за нещо, което са ми каз­вали на тренировка по време на дузпи. И се получи, спасих я.

- Какво е това нещо, което са ти казали?

- Остава си тайна между нас.

- Като спомена тези две имен — какво те съвет­ват? Как протичат трениров­ките, водени от Радо Станев и Жоро Пет­ков?

- Трениров­ките протичат много добре, много смях. Пос­тоянно се бъзикаме един с друг. Работим сериозно, когато се налага. Дават ми съвети за всеки мач, а и за нещата извън фут­бола ме съвет­ват също.

- Шефът на клуба Венци Стефанов, който е извес­тен със своя позитивизъм, как реагира на големия ти прог­рес?

- Изк­лючително доволен е от мен още от пър­вия ми ден в съб­лекал­нята на Славия. Когато дой­дох, ми каза, че един божи ден ще зас­тана на вратата на мъж­кия със­тав на Славия и той ще бъде изк­лючително доволен от това. И този ден се случи, след което всеки мач съм под рам­ките на вратата.

- Нас­коро обаче младеж­ките национали допус­нахте загуба с 0:4 от Уелс. Как пов­лия на теб и на мом­четата резул­татът?

- Пов­лия тежко на всеки от нас. Не е хубаво да пад­неш с такъв голям резул­тат и то пред родна пуб­лика. Но имаме добър треньор, който миналия път не успя да класира Бъл­гария само за една точка. Вяр­ваме, че той ще успее да ни мотивира, да ни вдигне, и да се реван­шираме за поражението, като успеем да се класираме за европейс­кото пър­вен­с­тво.

- Имаш пред­вид Сашо Димит­ров, който в интервю преди време, сподели, че не може да има само победи във фут­бола, и винаги е съвет­вал младите да заб­равят загубите и да гледат нап­ред. Пред­полагам, че го е споделил и на вас?

- Г-н Димит­ров сподели, че не трябва да униваме, все пак има още 8 мача. Това е хубавото във фут­бола, че след всеки мач идва нов, и винаги имаш шанс да се поп­равиш.

- Какви спомени пазиш от дядо ти Иван Вуцов?

- Пазя само хубави спомени. Хванах го в къс­ния му етап, бог да го прости. Той вече беше извън фут­бола като ръководен фак­тор, аз бях много малък и реално не съм получавал много съвети за фут­бола от него. А и той си каз­ваше, че не раз­бира от вратари. Помня го само с хубаво.

- А татко ти Вили Вуцов какви насоки ти даваше, как ти помага?

- Баща ми винаги е бил моят най-голям критик и човек, който винаги ме е под­к­репял и поз­д­равявал, когато нап­равя силен мач. Той не раз­бира от вратари и много не ми е говорил за това. Говорим за так­тика, за даден мач и против­ник какво да правя. Под­готвя ме какво да очак­вам по време на мача. Чисто фут­болно даваше повече съвети на брат ми Петър, който е полеви играч.

- Не е тайна, че сим­патизираш на ЦСКА. Как момче като теб от изк­лючително извес­тна лев­с­кар­ска фамилия стана сим­патизант на “чер­вените“?

- Най-големият ми брат Иван ме нап­рави цесекар. През 2009 година ме заведе на мача на ЦСКА с Динамо (Мос­ква) от европейс­ките клубни тур­нири (б.р. — 0:0 в София), бях на 7 годинки, малко дете. Стадионът беше пълен, имаше около 3540 хиляди души, викане, еуфория, емоция голяма. Малко преди това бяха увол­нили баща ми от Лев­ски. И може би от това, че го бяха увол­нили и заради феновете на ЦСКА, които през целия мач не спряха да под­к­репят “чер­вените“, си казах “това е моят отбор“. И оттогава започ­нах да сим­патизирам на ЦСКА.

- А в чуж­бина на кой отбор си фен?

- На Ман­чес­тър Юнай­тед.

- Любим вратар?

- Той вече спря да пази — Едвин ван дер Саар. Висок, играеше добре и с двата крака. Нап­рави страхотна кариера, на него под­ражавах като малък.

- Днес остава ли ти време за нещо друго извън фут­бола?

- Обичам да се виж­дам с приятели, да пием по кафе, да се раз­хож­дам. Имам време, съчетавам ги нещата, не се оплак­вам от нищо.

- Понеже си роден на 9 юли, знаеш ли кой наш леген­дарен фут­болист е роден на тази дата?

- Да — един от героите от САЩ94 Йор­дан Леч­ков.

- За финал искам да ти пожелая от сърце един ден да пос­тиг­неш славата и успехите на Йор­дан Леч­ков. Бъл­гария има нужда от такова поколение и дано ти бъдеш част от него.

- Благодаря много. Мисля, че поколението, които са малко по-големи от мен и тези, които са по-малки, има доста добри млади играчи. Ако ни се даде шанс, можем да пос­тиг­нем нещо голямо.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...