Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 23-ма загинаха при пожар на увеселително корабче в Калифорния

23-ма загинаха при пожар на увеселително корабче в Калифорния

Бреговата охрана в американ­с­кия щат Калифор­ния съобщи, че са намерени телата на 25 души, загинали в сред­нощ­ния пожар на увеселител­ното корабче “Кон­сеп­шън“ край ост­ров Санта Крус, на 145 км северозападно от Лос Анджелис, предаде АП. Още 9 души се издир­ват.

20 тела са извадени, а още пет са локализирани на малка дъл­бочина на мор­с­кото дъно, но изваж­дането им засега е невъз­можно поради небезопас­ните условия под кораба, който е нес­табилен след пожара. Съдът е в преобър­нато положение в плитки и сил­ните течения го движат насам-натам, уточни говорителят на бреговата охрана. “Трябва да се под­гот­вим за най-лошия изход от продъл­жаващото издир­ване“, добави той на свиканата снощи спешна прес­кон­ферен­ция за медиите в Санта Бар­бара.

На борда на кораба, регис­т­риран в прис­танището на Санта Бар­бара, при потег­лянето му на 3-дневен круиз в събота е имало 34 любители на под­водно гмур­кане и риболов, както и 5 души екипаж. След внезапно избух­налия пожар съдът е потънал само на 18 м от брега на ост­рова. Петимата членове на екипажа, намиращи се на гор­ната палуба, успели да скочат във водата и били спасени от преминаващ наб­лизо друг съд. Те имат леки наранявания. Тъй като пожарът е избух­нал в 3 ч. през нощта мес­тно време, останалите са били в спал­ните помещения под палубата и не са успели да реагират.

23-метровият кораб е пос­т­роена през 1981 г. По време на фатал­ния круиз той нап­равил няколко спирки за гмур­кания край брега на о. Санта Крус.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...