Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Северна Корея е извършила изпитание на ракетен двигател

Северна Корея е извършила изпитание на ракетен двигател

На 7 декем­ври Северна Корея е извър­шила изпитание на ракетен двигател на полигона Сохе, заяви южнокорейс­кият минис­тър на отб­раната Джон Кьон-ду, цитиран от АП.

Сеул изразява дъл­бока заг­риженост от изпитанието на двигателя и неот­дав­наш­ното изс­т­рел­ване на балис­тична ракета в морето, се казва в съоб­щение на кан­целарията на минис­търа. Това е пър­вата официална вън­шна оценка на изпитанието, което Пхенян определи като “много важно“. Север­нокорейс­ката национална академия на отб­ранител­ните науки заяви, че то ще окаже “важно влияние върху промяната на стратегичес­ката позиция“ на КНДР.

Американ­с­ката дип­ломация се опитва от месеци да раз­реши кризата около север­нокорейс­ката ракетна прог­рама. Пхенян обаче иска Вашин­г­тон да нап­рави отс­тъпки до края на годината. Северна Корея е намек­вала, че може да се откаже от дип­ломацията и да се върне към изпитанията на ядрени оръжия и меж­дукон­тинен­тални балис­тични ракети, ако САЩ не спазят този срок, отбелязва АП. Според екс­перти Пхенян вероятно ще избере извеж­дане на сателит в Кос­моса вместо изпитание на меж­дукон­тинен­тална балис­тична ракета, защото може да продължи да се позовава на суверен­ното си право да раз­вива мирни кос­мически тех­нологии.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие