Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Страните в либийския конфликт ще участват в конференцията в Берлин

Страните в либийския конфликт ще участват в конференцията в Берлин

Премиерът на приз­натото от ООН либийско Правител­с­тво на национал­ното съг­ласие (ПНС) Файез Сарадж пот­върди, че ще учас­тва в меж­дународ­ната кон­ферен­ция за уреж­дане на кризата в Либия в неделя в Бер­лин, съобщи телевизия “Ал Джазира“, цитирана от ТАСС. Коман­д­ващият т. нар. Либийска национална армия (ЛНА) мар­шал Халифа Хаф­тар инфор­мира гер­ман­с­кия вън­шен минис­тър Хайко Маас, че е съг­ласен да учас­тва във форума.

Вчера Маас замина за източ­ния либийски град Бен­гази, за да преговаря с Хаф­тар. Гер­ман­с­кият вън­шен минис­тър припомни пред жур­налисти, че миналата сед­мица е раз­говарял и със Сарадж. Той уточни, че срещата с Хаф­тар му е въз­ложена по-специално от вън­ш­ните минис­три на страните от ЕС. В либийс­кия кон­ф­ликт никой няма да победи с военна сила, под­черта гер­ман­с­кият вън­шен минис­тър.

Същев­ременно генерал­ният сек­ретар на ООН Антониу Гутериш­п­ризова да бъде “твърдо под­к­репена“ мир­ната кон­ферен­ция за Либия в Бер­лин. В документ, предаден на Съвета за сигур­ност, Антониу Гутериш прикани враж­дуващите страни да пот­вър­дят спирането на огъня в африкан­с­ката дър­жава.

След убийс­т­вото на либийс­кия лидер Муамар Кадафи през 2011 г. в страната нас­тъпи хаос, а по-късно — фак­тическо двув­лас­тие. В пред­с­тоящата кон­ферен­ция в Гер­мания, организирана с цел уреж­дане на ситуацията, се очаква да учас­т­ват пред­с­тавители от Русия, САЩ, Китай, Великоб­ритания, Фран­ция, Тур­ция, Египет, Алжир и ОАЕ.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...