Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китай потвърди, че новият коронавирус се предава между хора

Китай потвърди, че новият коронавирус се предава между хора

Китайс­ките власти пот­вър­диха, че новият коронавирус, който води до дихателно заболяване, се предава от човек на човек. Това съобщи вчера говорител на Европейс­ката комисия. Той отбеляза, че досега случаи на подобно заболяване са отчетени в Китай, Тай­ланд, Япония, Южна Корея и Авс­т­ралия.

ЕС е обсъдил въз­мож­нос­тите за пред­п­риемане на пред­пазни мерки в края на миналата сед­мица. Пред­вижда се в след­ващите десетина дни ЕК да свика нова среща, след като бъде ясно становището на европейс­ките здравни власти. Говорителят уточни, че дър­жавите от ЕС обменят данни по сис­темата за ранно предуп­реж­дение.

Същев­ременно Китай пот­върди 291 случая на пациенти, заразени с новия вид коронавирус към 20 януари. В момента има 270 пот­вър­дени случая в провин­ция Хубей, чиято столица е град Ухан, където са повечето от заразените, пише Рой­терс. Кметът на Ухан, Чжоу Сян­ван, съобщи, че починалите в града от новия вирус вече са шес­тима. Пот­вър­дените случаи на заразени хора в Ухан са 258. Случаи на заразата са регис­т­рирани още в столицата Пекин, Шан­хай и южната провин­ция Гуан­дун. Заради новия вирус влас­тите в Ухан въвеж­дат ограничения за пътуванията.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...