Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китай отпуска близо 9 млрд. долара за борба срещу разпространението на коронавируса

Китай отпуска близо 9 млрд. долара за борба срещу разпространението на коронавируса

Китай отпуска близо 9 млрд. долара за борба срещу разпространението на коронавируса

Броят на заразените надхвърля 2700, Пекин изпраща стотици медицински екипи в Ухан

Китайс­кото финан­сово минис­тер­с­тво и китайс­ката Дър­жавна комисия по здравеопаз­ването отпус­наха близо 9 млрд. долара за борба срещу раз­п­рос­т­ранението на коронавируса, предаде Рой­терс.

Броят на починалите от вируса дос­тигна вчера 81 души. Правител­с­т­вото реши да удължи вакан­цията по случай лун­ната Нова година, а много ком­пании спряха работа или наредиха на служителите си да работят от вкъщи.

Стотици лекари бяха изп­ратени да се борят с раз­п­рос­т­ранението на коронавируса в град Ухан, предаде ДПА, като се позова на съоб­щение на китайс­ките здравни власти. Девет­с­тотин пет­десет и девет медицин­ски екипи са изп­ратени в Ухан, провин­ция Хубей, от други китайски провин­ции. Бол­ниците в Ухан са препъл­нени и стотици хора очак­ват да получат медицин­ска помощ, става ясно от репор­тажи в медиите и видеок­липове, пуб­ликувани в социал­ните мрежи от пациенти и техни род­нини. В Ухан са изп­ратени и военни лекари. В града се строят две нови бол­ници, които трябва да бъдат готови след­ващата сед­мица. Китайс­кият премиер Ли Къцян посети вчера Ухан и учас­тва в брифинг, пос­ветен на мер­ките за борба срещу раз­п­рос­т­ранението на вируса.

Според официал­ните данни от днес за раз­п­рос­т­ранението на коронавируса в Китай общият брой на заразените е 2744, отбелязва АФП. В Тай­ланд заразените са петима — четирима китайци от Ухан и една тай­лан­дка, която е посетила китайс­кия град. В САЩ заразените са петима — в Калифор­ния, Аризона, Илинойс и щата Вашин­г­тон. Всич­ките те са пътували до Ухан. В Авс­т­ралия заразените са петима. Поред­ният, пети случай, е 21-годишна жена, прис­тиг­нала от Ухан в Сидни с пос­лед­ния полет преди наложената от китайс­ките власти заб­рана за напус­кане на града. Един от другите четирима заразени е прис­тиг­нал преди сед­мица в Мел­бърн от Ухан. Останалите трима също са били нас­коро в Китай. В Малай­зия заразените са четирима, в Син­гапур — също четирима. Три случая на коронавирус бяха регис­т­рирани във Фран­ция. Това бяха пър­вите случаи на новия вирус в Европа, отбелязва Франс прес. Единият случай е в Бордо, Югозападна Фран­ция, а другите два — в Париж.

В Япония бяха регис­т­рирани три случая на коронавируса. Япония обяви, че ще изтегли граж­даните си от Ухан, откъдето започна раз­п­рос­т­ранението на коронавируса. Токио планира да изп­рати чар­търен полет до столицата на провин­ция Хубей най-рано днес, за да бъдат евакуирани япон­с­ките граж­дани, които искат да се завър­нат в Япония. По данни на япон­с­кото правител­с­тво в Хубей живеят около 560 япон­ски граждани.В Тай­ван бях регис­т­рирани три случая на заразени с коронавируса, в Южна Корея — три, във Виет­нам — два, в Непал — един. Мон­гол­с­ките власти наредиха училищата да спрат да работят и зат­вориха гранич­ните пропус­кателни пун­к­тове с Китай заради опасенията от раз­п­рос­т­ранението на коронавируса.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...