Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Жителите на Мумбай стоят вкъщи заради циклона Нисарга

Жителите на Мумбай стоят вкъщи заради циклона Нисарга

Жителите на Мумбай стоят вкъщи заради циклона Нисарга

Офисите в Мум­бай са зат­ворени, събиранията са заб­ранени, а жителите на града са призовани да си стоят вкъщи заради наб­лижаването на цик­лона Нисарга, който бе очак­ван по-късно вчера по запад­ното крайб­режие на Индия, предаде АФП.

Нисарга е пър­вата голяма тропическа буря, която удря индийс­ката икономическа столица от над 70 години. Очак­ваше се тя да дос­тигне сушата вчера следобед на стотина километра южно от Мум­бай със скорост на вет­ровете до 120 км/ч. Щатите Махаращра, чиято столица и Мум­бай, и Гуджарат евакуираха най-малко 100 000 жители на рис­ковите крайб­режни райони и призоваха рибарите да не излизат в морето. “Офисите, отрас­лите и други дей­ности, които бяха започ­нали да работят (с отпадането на каран­тин­ните мерки), днес ще бъдат зат­ворени. За ваша безопас­ност не излизайте от вкъщи“, написаха в Туитър влас­тите на Махаращра.

В 18-милионния мегаполис Мум­бай полицията обяви нови ограничителни мерки в момент, когато тъкмо започ­ваше смек­чаването на въведената заради новия коронавирус драс­тична каран­тина. Цик­лоните в Мум­бай са изк­лючително рядко явление. Пос­лед­ната мощна буря, която засегна града, е от 1948 г. Тогава загинаха 12 души, а над 100 бяха ранени.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие