Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Лондон обсъжда ваучери от 500 лири за британците в помощ на икономиката

Лондон обсъжда ваучери от 500 лири за британците в помощ на икономиката

Лондон обсъжда ваучери от 500 лири за британците в помощ на икономиката

Близо 80-годишният баща на британския премиер заминал за Гърция по бизнес дела

Британ­с­кият финан­сов минис­тър Риши Сунак обсъжда планове за раз­даването на ваучери по 500 лири на пъл­нолетни лица и по 250 лири на деца, които да бъдат хар­чени в някои сек­тори на икономиката, пос­т­радала силно от кризата с коронавируса. Това съобщи вчера лон­дон­с­кият в.“Гардиън“, цитиран от Рой­терс.

Според изданието пред­ложението идва от Фон­дацията “Резолюшън“, която напос­ледък преговаря с финан­совото ведом­с­тво. Ваучерите ще могат да бъдат изпол­з­вани само в сек­тори като нас­таняване и тър­говия “лице в лице“, но не и за покупки онлайн. До няколко дни Сунак ще обяви плановете на правител­с­т­вото за излизане от икономичес­ката криза и схемите за под­помагане на работ­ните места.

Бащата на британ­с­кия премиер Борис Джон­сън защити решението си да пътува до Гър­ция въп­реки съветите на правител­с­т­вото британ­ците да не ходят в чуж­бина, ако не е необ­ходимо, в условията на пан­демията от новия коронавирус, предаде Рой­терс. В края на миналата сед­мица гръц­ките власти пот­вър­диха, че Стенли Джон­сън, който другия месец навър­шва 80 г., е прис­тиг­нал в страната, вероятно през Бъл­гария.

Бащата на британ­с­кия премиер, който се намира в областта Пелион където има вила, уверил репор­тери, че е пътувал по биз­нес. Препоръката на британ­с­кото правител­с­тво към граж­даните на страната да не пътуват до Гър­ция без важна необ­ходимост отпадна от 4 юли. Попитан вчера за поведението на баща си, Борис Джон­сън лаконично преп­рати репор­тера да пита лично него.

Минис­търът на тран­с­порта Грант Шапс от своя страна комен­тира, че Стенли Джон­сън е имал право да пътува до Гър­ция, тъй като правител­с­т­вото само е отп­равило съвет, а не е наложило заб­рана.

От 4 юли Великоб­ритания премина към нов етап от нор­мализирането на живота, с отварянето на пъбовете, хотелите, фризьор­с­ките салони, кината и музеите.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...