Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон03082020

Брой 145, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да насърчи усилията за постигане на равенство между мъжете и жените във всички бъдещи законодателни и правителствени програми, предаде ДПА.

Споразумението е първият случай, в който правителството се ангажира с междуведомствена стратегия за подобряване на равенството между половете - въпрос, с който преди се занимаваше министерството на жените.

“Това е първата стратегия за равенството между половете в историята на Германия, съгласувана и одобрена от всички министерства“, заяви министърката по въпросите на семейството, възрастните хора, жените и младежта Франциска Гифай.

Стратегията предвижда жените да заемат повече ръководни постове, да им се съдейства да съвместяват семейните и служебните си задължения и да се насърчи справедливото и по-равномерно разпределяне между двата пола на ангажиментите, свързани с полагането на грижи.

Сред набелязаните цели е и намаляване на разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете, и по-значителното присъствие на жени както в компаниите, така и в политиката.

Гифай отбеляза, че в тези области предстои още много работа и че стратегията е отправна точка, която ще послужи за основа, на която да стъпят бъдещите правителства.

Приемането на стратегията стана факт ден след като ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлерката Ангела Меркел одобри предложение до 2025 г. делът на жените във формацията да достигне 50 процента.

Споразумението за предложена обвързваща квота на жените беше постигнато от партийната комисия по структурните въпроси късно ден по-рано след 11 часа преговори. Предложението е било прието с голямо мнозинство.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

160 антични предмета подреждат в Созопол

160 антични предмета подреждат в Созопол

Много антични предмети показват от 30 юли в Созопол. Акцент в експозицията е най-богатата колекция от предримска керамична пластика. Тя се п...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие