Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб08082020

Брой 149, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65147 BGN1 GBP = 2.17235 BGN1 CHF = 1.81785 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 2/3 от италианците не желаят американски туристи това лято

2/3 от италианците не желаят американски туристи това лято

Две трети от италиан­с­ките жители не искат да приемат туристи от САЩ това лято, сочат резул­татите от проуч­ване сред хотелиерите и соб­с­т­вениците на къщи за гости в страната, цитирани от БГНЕС. Причината е страх от нова върла от раз­п­рос­т­ранение на коронавирус­ната инфек­ция, която при пър­вата си вълна удари тежко страната.

Повече от 61 процента от анкетираните заявяват, че не биха приели американ­ски туристи в дома или хотела си. 57% от запитаните не биха нас­танили туристи от Китай, а 44 процента от учас­т­валите в анкетата няма да са гос­топ­риемни към туристи от Великоб­ритания. Подобни анкети са нап­равени и сред част от хотелиерите във Фран­ция, Испания, Гер­мания, Дания, Нор­вегия и Фин­лан­дия. Нас­т­роенията там са същите – между 61 и 79 процента от запитаните пред­почитат турис­тите от САЩ да не посещават страната им, а средно 57% не искат китайски туристи в страната си.

Според други анкети, проведени в САЩ, едва 17% американ­ски туристи са решили да почиват в Италия това лято, приб­лизително по тол­кова са заявили и пътуване за лятна вакан­ция до Фран­ция, Испания или Гер­мания. Същев­ременно само 9% от италиан­ците планират почивка в САЩ, 6% биха посетили Китай като туристи тази година. Най-предпочитани места за почивка на италиан­ците остават Испания (23%), Фин­лан­дия (22%) и Нор­вегия (20%). Анкетата сочи, че повечето италианци, обаче, няма да почиват никъде това лято. Дан­ните се пот­вър­ж­дават и от по-ранни проуч­вания, според които над 90 % от италиан­ците заявяват, че ще останат в страната си през 2020 г.

Икономика

БАБХ проверява сиренето и кашкавала в търговските вериги

БАБХ проверява сиренето и каш­кавала в тър­гов­с­ките вериги

Има свръх производство на сурово мляко в Европа, което ще наложи прилагането на регулации

Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните, Коми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свиват бюджетът на „Герена“ до 500-600 хиляди на месец

Свиват бюджетът на „Герена“ до 500600 хиляди на месец

Името на фир­мата, отпус­нала заема, не може да бъде оповес­тена, заради нежеланието на самата ком­пания, заяви Павел Колев

Бюджетът на Лев­ски за…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...