Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Полицията в Ерусалим арестува демонстранти против Нетаняху

Полицията в Ерусалим арестува демонстранти против Нетаняху

Полицията в Ерусалим арестува демонстранти против Нетаняху

70-годишният премиер отрича да е извършил нещо нередно

Израел­с­ката полиция е задър­жала 12 демон­с­т­ранти, отказали да прек­ратят протеста пред резиден­цията на премиера Бенямин Нетаняху, предаде ДПА.

Високопос­тавен служител от ерусалим­с­ката полиция заяви, че органите на реда са приложили “умес­тна сила“ срещу шепата протес­тиращи, които не желаели да освободят улицата пред резиден­цията.

Около 1000 души са учас­т­вали в митинг при час­т­ната резиден­ция на Нетаняху в крайб­реж­ния град Кесария, а подобна демон­с­т­рация се е със­тояла и в Тел Авив, съобщи полицията.

Организаторите на протес­тите не са съоб­щили свои оценки за броя на учас­т­ниците.

Заради демон­с­т­рациите бяха мобилизирани стотици полицаи, след като на митинг против Нетаняху във втор­ник протес­тиращи бяха напад­нати от пред­полагаеми десни активисти.

Демон­с­т­рациите срещу Нетаняху и антивирус­ната политика на неговото правител­с­тво, които стават всяка събота след залез слънце, прив­личат все повече хора.

Хората обвиняват Нетаняху, че прекалено рано е отс­лабил ограничител­ните мерки и че влас­тите не били готови за втората вълна от раз­п­рос­т­ранение на коронавируса. Недовол­с­тво предиз­виква и нивото на без­работица, дос­тиг­нало 20 на сто.

Към икономичес­ките искания има и политически — че дъл­гогодиш­ният премиер не може да стои на поста си, докато е под­съдим по обвинения в измама, злоупот­реба с доверие и вземане на под­куп.

Срещу Нетаняху се води съдебен процес, в който той е обвинен в злоупот­реба, безот­говорно управ­ление и коруп­ция. Много израелци са против това Нетаняху да продъл­жава да заеме поста министър-председател, след като срещу него тече дело за коруп­ция.

Нетаняху отрича да е извър­шил нещо нередно.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...