Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Германци атакуват слънчевите плажове на Балтийско море

Германци атакуват слънчевите плажове на Балтийско море

Германци атакуват слънчевите плажове на Балтийско море

Гер­ман­с­ката полиция бе принудена да отп­рави апел към желаещите да се порад­ват на слън­чевото време на брега на Бал­тийско море да променят плановете си и да си останат вкъщи заради огром­ните зад­ръс­т­вания по магис­т­ралите и претъп­каните плажове, предаде ДПА.

Един от най-топлите дни за годината прив­лече рекор­ден брой посетители на бал­тийс­ките плажове в север­ната провин­ция Мек­лен­бург — Предна Померания, които пренеб­рег­наха страховете от втора вълна на коронаепидемията.

Плажовете в региона се оказаха претъп­кани, пот­върди Гер­ман­с­ката асоциация на спасителите, тъй като много хора опитаха да се въз­пол­з­ват от хубавото време, което според прог­нозите ще продължи кратко.

Мес­тни жители и еднод­невни туристи изпъл­ниха плажовете на ост­ровите Узедом и Пьол.

Тези с по-малко къс­мет прекараха деня по магис­т­ралите в километ­рични зад­ръс­т­вания, образували се заради многото автомобили, които се насочиха към бреговата ивица.

Към обяд полицията предуп­реди новоп­рис­тигащите да не се отп­равят към крайб­режието или да се под­гот­вят за 17-километрово зад­ръс­т­ване.

Полицията също така призова плажуващите да спаз­ват хигиен­ните раз­поредби, насочени към ограничаване на епидемията, на фона на страховете, че в Гер­мания започва втора вълна в раз­п­рос­т­ранението на коронавируса.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...