Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт24112020

Брой 226, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финал­ният дебат на 22 октом­ври между двамата кан­дидати за президент на САЩ на изборите на 3 ноем­ври, Доналд Тръмп и Джо Бай­дън, ще премине при извес­тни процедурни промени, предаде АП. Те бяха обявени от независимата комисия по кандидат-президентските дебати. Целта е да се избег­нат хаосът и нелицеп­рият­ните сцени от пър­вия дебат, на който двамата претен­денти, и най-вече Тръмп, се апос­т­рофираха без­раз­борно един друг, често с нелюбезни реп­лики, и смисълът на дис­кусията до голяма степен се изгуби.

Глав­ната промяна е, че мик­рофонът на всеки от двамата ще бъде изк­люч­ван, докато опонен­тът му прави встъпително изказ­ване по всяка от темите. 90-минутният дебат ще бъде раз­делен на шест 15-минутни сег­мента, като всеки кан­дидат ще има две минути за встъпително изказ­ване без да бъде прекъс­ван, преди да се премине към отк­рит дебат по темата. При отк­рития дебат обаче прекъс­ванията от опонента ще бъдат прис­падани от общото му време за дебата.

Комисията бе под­ложена на натиск от предиз­бор­ния щаб на репуб­ликанеца Тръмп да не се променят правилата, докато екипът на демок­рата Бай­дън изрази надежда за един по-дисциплиниран и под­реден дебат. Комисията заяви, че “смята за под­ходящо да приеме мерки с цел да се спаз­ват договорените правила и за неп­рием­ливо да се променят самите правила“.

Кам­панията на Тръмп въз­рази срещу нововъведението, но каза, че той все пак ще учас­тва в дебата в чет­вър­тък вечерта в Наш­вил, щата Тенеси. Дебатът се очаква да бъде гледан по телевизията от десетки милиони американци. Смята се, че това е пос­ледна въз­мож­ност за двамата съпер­ници да се обър­нат към национал­ната аудитория и да убедят все още нерешилите избиратели как да гласуват на 3 ноем­ври.

Икономика

Култура

Спорт

Атлетико удари Барса в мач №800 на Меси

Атлетико (Мад­рид) победи у дома Бар­селона с 1:0 в дер­бито от десетия кръг на испан­с­ката Ла Лига. Това бе юбилееен мач №800 за звез­дата Л…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

ГЕРБ ще замазва гафовете си в земеделието с европарите за възстановяване от пандемията

ГЕРБ ще замазва гафовете си в земеделието с европарите за възстановяване от пандемията

Симеон Караколев, пред­седател на Национал­ната овцевъдна и козевъдна асоциация, алар­мира, че годишно 20 млн. лв. се източ­ват с вир­туални живо…

Прочети още:

Loading...