Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед17012021

Брой 10, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Чехия отваря магазините и ресторантите от 3 декември

Чехия отваря магазините и ресторантите от 3 декември

Чеш­кото правител­с­тво ще раз­реши на рес­торан­тите и магазините , които не тър­гуват със стоки от първа необ­ходимост, да отворят от чет­вър­тък, 3 декем­ври, след като епидемич­ната вълна, заляла страната, започна да отс­лабва, каза вчера здрав­ният минис­тър Ян Блатни, цитиран от Рой­терс.

Това стана въз­можно след като оцен­ката на епидемич­ната ситуация бе променена от ниво пет (най-опасна) до ниво три. Броят на еднов­ременно намиращите се вътре клиенти обаче ще остане намален, за да е въз­можно да се спазва физическо дис­тан­циране. Вечер­ният час ще бъде отменен, но заведенията трябва да зат­варят до 22 ч. Музеи и галерии ще могат да отворят с намален капацитет, могат да бъдат под­новени и спор­т­ните занимания на зак­рито. Раз­решават се групови събирания до 50 души на зак­рито и до 10 на зак­рито. Досега мак­симумът бе 6 души.

Правител­с­т­вото въз­намерява да започне масово антигенно тес­тиране, за да следи раз­витието на епидемиологич­ната обс­тановка в пред­колед­ните дни, когато се очаква нап­лив по тър­гов­с­ките обекти.

До вчера в Чехия са регис­т­рирани 518 649 заразени с коронавируса и 8054 смър­тни случая от COVID-19. В резул­тат на наложените мерки броят на новозаразените спадна под 5000 в 6 от пос­лед­ните 7 дни.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров казва: Хората искат да бъдат щас­т­ливи в едно нещас­т­ливо време. Кирил Ефремов, Рада Кай­рякова и Сил­вия Лул…

Прочети още:

Loading...

Спорт

„Сините“ заминаха за Хърватия без новите

Лев­ски замина за лагера в Умаг (Хър­ватия) с група от 25 играчи. Треньорът Славиша Стоянович и новите попъл­нения Звонимир Микулич и Ребин Сул…

Прочети още:

Loading...

Земеделие