Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 146, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) No-Till технология превръща Кнежа в една от най-плодородните земи в България

No-Till технология превръща Кнежа в една от най-плодородните земи в България

No-Till технология превръща Кнежа в една от най-плодородните земи в България

Кнежа е едно от най-плодородните землища в България и едно от най-големите като територия. Там работят много иновативни фермери, които успяват да произведат нечувани за България добиви на зърно от декар. Селското стопанство е основен поминък на хората в района, което го поставя на челни позиции при задоволяване на техните потребности. На територията на град Кнежа се намира и единственият в страната Научно-изследователски институт по царевицата. В района на Община Кнежа почвено-климатичните условия са много подходящи за развитие на зърнени култури, зеленчукопроизводство, отглеждане на билки и трайни насаждения.

Растениевъдството е основно направление, което задоволява нуждите на населението. Основните култури, които се отглеждат, са пшеница, ечемик, слънчоглед и царевица.

Много стопанства работят по иновативна технология, която предпазва почвата и тя почти не е засегната от климатичните промени. Културите, отглеждани по тази технология, не са толкова податливи на сушата тази година. Зърнопроизводителите, които прилагат No-Till технологията, намаляват риска за растенията при лоши климатични условия.

В Кнежа почвата има коренна промяна именно заради използваната No-Till технология. С тази иновативна технология стопаните свалят разходите си за гориво, торове и намаляват смените на своя машинен парк. Запазват влагата в почвата и структурата й. За в бъдеще увеличават хумусния слой и плодородието на почвата.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

160 антични предмета подреждат в Созопол

160 антични предмета подреждат в Созопол

Много антични предмети показват от 30 юли в Созопол. Акцент в експозицията е най-богатата колекция от предримска керамична пластика. Тя се п...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят